Software bug

All Volvo XC40 related discussions
User avatar
m@rk
Posts: 55
Joined: Fri Dec 11, 2020 10:06 pm

Re: Software bug

Post by m@rk » Fri Mar 26, 2021 10:14 am

Dermottdog wrote:
Thu Mar 25, 2021 10:17 pm
Grip Tight wrote:
Thu Mar 25, 2021 7:58 pm
I have a 2020 model XC40 and haven't experienced any issues with the phone app. It works quickly and well in every aspect.

I had the Vodafone SIM for the first 12 months and currently use the 3 Network 24 month SIM. No issues with either.
Thanks for the information. I’m in a bad signal area for the 3 network. I’ve plugged my Vodafone sim back in and they gave me 1GB to play with (expires 24/4). I will stay with Vodafone I think. Better coverage in my area. At the end of the day it works out at £80 a year.
I’ve not had an issue with the app either. It’s worth saying again that if I start and stop my car normally and lock it, I can remote start, stop, unlock and lock and flash the lights for 6 to 8 minutes. It then stops working. It’s strange how the fault comes on. I haven’t a software update since last September.
If you wan't to stick with Vodafone then you can get something similar to the Three PAYG Internet with legs deal here with 24GB for 24 months for £45

It's £37 right now on Amazon here https://amzn.to/2P0i4xJ
XC40 T5 Recharge Inscription Pro - Denim & Blonde

Image

Dermottdog
Posts: 690
Joined: Sat Jul 06, 2019 7:39 pm
Location: Orpington, Kent

Re: Software bug

Post by Dermottdog » Fri Mar 26, 2021 2:44 pm

m@rk wrote:
Fri Mar 26, 2021 10:14 am
Dermottdog wrote:
Thu Mar 25, 2021 10:17 pm
Grip Tight wrote:
Thu Mar 25, 2021 7:58 pm
I have a 2020 model XC40 and haven't experienced any issues with the phone app. It works quickly and well in every aspect.

I had the Vodafone SIM for the first 12 months and currently use the 3 Network 24 month SIM. No issues with either.
Thanks for the information. I’m in a bad signal area for the 3 network. I’ve plugged my Vodafone sim back in and they gave me 1GB to play with (expires 24/4). I will stay with Vodafone I think. Better coverage in my area. At the end of the day it works out at £80 a year.
I’ve not had an issue with the app either. It’s worth saying again that if I start and stop my car normally and lock it, I can remote start, stop, unlock and lock and flash the lights for 6 to 8 minutes. It then stops working. It’s strange how the fault comes on. I haven’t a software update since last September.
If you wan't to stick with Vodafone then you can get something similar to the Three PAYG Internet with legs deal here with 24GB for 24 months for £45

It's £37 right now on Amazon here https://amzn.to/2P0i4xJ

Thanks 👍
R Design Pro T5 AWD in Crystal White. Convenience Pack, Front Parking and Apple Car. Couldn’t afford anything else!! Arriving late September 2019.

Mark123
Posts: 56
Joined: Sun Jan 26, 2020 3:27 pm

Re: Software bug

Post by Mark123 » Thu Apr 08, 2021 3:20 pm

Just got a call from my local dealer re the remote start not working since my service in early March. The chap asked if I have the latest IOS app version (which I do) He asked me to delete it and reinstall. I've done this and hey presto all's working again. I hope this might be useful to the forum?
2020 XC40 inscription Pro T4 (FWD) Pebble grey, intellisafe pro, winter plus pack, convenience pack, 360 parking camera, dark tinted windows, spare wheel, foldable towbar, smart phone integration.

Dermottdog
Posts: 690
Joined: Sat Jul 06, 2019 7:39 pm
Location: Orpington, Kent

Re: Software bug

Post by Dermottdog » Thu Apr 08, 2021 6:23 pm

Mark123 wrote:
Thu Apr 08, 2021 3:20 pm
Just got a call from my local dealer re the remote start not working since my service in early March. The chap asked if I have the latest IOS app version (which I do) He asked me to delete it and reinstall. I've done this and hey presto all's working again. I hope this might be useful to the forum?
Thanks for the information. I’d already done that. Car booked in on the 29th.

3B3628B4-892D-4ED5-A902-9332E5E6377B.png

R Design Pro T5 AWD in Crystal White. Convenience Pack, Front Parking and Apple Car. Couldn’t afford anything else!! Arriving late September 2019.

billybobb2019
Posts: 61
Joined: Mon Jan 13, 2020 8:43 pm

Re: Software bug

Post by billybobb2019 » Fri Apr 09, 2021 7:22 am

Dermottdog wrote:
Thu Apr 08, 2021 6:23 pm
Mark123 wrote:
Thu Apr 08, 2021 3:20 pm
Just got a call from my local dealer re the remote start not working since my service in early March. The chap asked if I have the latest IOS app version (which I do) He asked me to delete it and reinstall. I've done this and hey presto all's working again. I hope this might be useful to the forum?
Thanks for the information. I’d already done that. Car booked in on the 29th.
just to add in and from our previous discussions - almost exact same situation but i got a call from the dealer master tech saying he had sorted the problem - had me start the car remotely flash lights and horn etc just on chance i said to him please can i call you back in 10 mins to try again ? did so and surprise surprise exactly the same as you describe - car not responding - he tried to say it was lack of fuel! so i said put some in and i’ll pay you when i pick it up - did that and same thing!

i mentioned the discussions on the forum and other owners such as us with this issue and the potential SIM cause as i’m in the same
scenario - he maintains he’s been in discussion with volvo and they know nothing about this - he’s stumped and is at the point i feel of saying come and collect it - i think i’m going to reject it as i know the car doesn’t get very warm on remote start but we bought the winter pack for the heated seats steering wheel as i have reynauds and the mrs fybromyalgia and in summer no issue but winter ......i’m waiting to be told to buy gloves and live with it!

Post Reply